Πενήντα ένα παιδιά και τρεις νηπιαγωγοί τραυματίστηκαν από έναν άνδρα, ο οποίος εισέβαλε σε  νηπιαγωγείο της νοτιοδυτικής Κίνας και τους ψέκασε με διαβρωτικό υγρό. Η επίθεση σημειώθηκε στις 15.35 το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα), ανακοίνωσαν οι Αρχές στο Weibo, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το Twitter.

Ο ύποπτος είναι ένας 23χρονος. Εισήλθε στο νηπιαγωγείο σκαρφαλώνοντας έναν τοίχο και στη συνέχεια ψέκασε τα θύματα με υδροξείδιο του νατρίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της πόλης Καϊγιουάν, στην επαρχία Γιουνάν. Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη σχεδόν μία ώρα μετά την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βίαιες επιθέσεις με στόχο μαθητές είναι συχνές στην Κίνα, όπου έχουν σημειωθεί μοιραία περιστατικά τα τελευταία χρόνια συνήθως με δράστες που χρησιμοποίησαν μαχαίρι.

Τον περασμένο Απρίλιο ένας 28χρονος σκότωσε εννέα μαθητές δημοτικού την ώρα του σχολάσματος σε μια από τις φονικότερες επιθέσεις με μαχαίρι που σημειώνονται στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Το προφίλ του 23χρονου δράστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προέρχεται από χωρισμένους γονείς και η έλλειψη της οικογενειακής θαλπωρής είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίσει ψυχική διαταραχή.  Επίσης, είχε προβλήματα και στην προσωπική ζωή και την εργασία του. Όλα αυτά του προκάλεσαν μια απαισιόδοξη νοοτροπία και σκέψεις για εκδίκηση εις βάρος της κοινωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης