Κίνα: 25 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες - Ο χαμηλότερος αριθμός από τις αρχές Ιανουαρίου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, 04:44
Κίνα: 25 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες - Ο χαμηλότερος αριθμός από τις αρχές Ιανουαρίου

Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης (2/2) ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 25 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 30 την προηγουμένη.

Η εξέλιξη προστίθεται στις ενδείξεις ότι το κύμα μολύνσεων που καταγραφόταν το τελευταίο διάστημα καταλαγιάζει ενόψει της εορταστικής περιόδου του σεληνιακού νέου έτους.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε είναι ο χαμηλότερος από τις 2 Ιανουαρίου, όταν επιβεβαιώθηκαν 24.

Τα 15 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, εκ των οποίων 8 στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν και 6 στη γειτονική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ. Η επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο και θεωρούνταν εστία του ξεσπάσματος των τελευταίων εβδομάδων, του σοβαρότερου από τον Μάρτιο του 2020, εντόπισε ένα κρούσμα.

Οι τοπικές αρχές και η κυβέρνηση συνεχίζουν να αποθαρρύνουν τα ταξίδια ενόψει της εορταστικής περιόδου (από την 11η τρέχοντος φέτος). Ο αριθμός των πολιτών που θα ταξιδέψουν φέτος στις ιδιαίτερες πατρίδες τους αναμένεται να είναι μειωμένος κατά πολύ.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν -το Πεκίνο δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα- μειώθηκε σε 12, από 15 την προηγουμένη.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.516 ασθενείς με την COVID-19 (-66 από την προηγουμένη), ανάμεσά τους 66 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (-6).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.619 μολύνσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, 04:46