Συνολικά 1 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας, διευκρινίζοντας πως τα 14 διαγνώστηκαν στην πρωτεύουσα και τα υπόλοιπα τρία ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία των αρχών όταν αναφέρονται σε ταξιδιώτες που μολύνθηκαν στο εξωτερικό προτού αφιχθούν στην κινεζική επικράτεια. Μία ημέρα νωρίτερα, έκανε λόγο για 21 νέα κρούσματα, τα 17 στο Πεκίνο.

Από την 11η Ιουνίου, όταν αποκαλύφθηκε εστία του ιού σε χονδρική αγορά τροφίμων στο νότιο τμήμα του Πεκίνου, έχουν εντοπιστεί 311 κρούσματα μόλυνσης στην μεγαλούπολη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντοπίστηκαν επίσης επτά ασυμπτωματικοί φορείς, από 12 την προηγουμένη. Η Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ως τα μεσάνυχτα, 106 ασυμπτωματικοί φορείς τελούσαν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Επτά ασθενείς βγήκαν από τα νοσοκομεία, αφού κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν. Νοσηλεύονται 415 άνθρωποι, οι οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 — ο αριθμός αυτός παραμένει αμετάβλητος από τα μέσα του Μαΐου — επί συνόλου 83.500 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης