Κόντρα στην ευρέως διαδεδομένη άποψη, ότι με την πάροδο του χρόνου η ποιότητα του ύπνου μας χειροτερεύει, έρχεται το πόρισμα Αμερικανών ερευνητών, οι οποίοι φαίνεται να υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο!

Σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα σε περισσότερους από 150.000 ενήλικες, όσο μεγαλώνουμε, κοιμόμαστε καλύτερα, με εξαίρεση την περίοδο κοντά στα 40, κατά την οποία όντως τα πράγματα χειροτερεύουν και οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι έχουν κακή ποιότητα ύπνου. Πάντως, οι 80χρονοι αναφέρουν ότι έχουν την καλύτερη ποιότητα ύπνου από όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές εστίασαν στα παράπονα των συμμετεχόντων όσον αφορά στην ποιότητα του ύπνου και διαπίστωσαν ότι τα παράπονα μειώνονταν με την ηλικία. Ο μικρότερος αριθμός παραπόνων σημειώθηκε στους άνω των 70 ετών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο αρχικός σκοπός της έρευνας ήταν να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή η ποιότητα του ύπνου επιδεινώνεται με την ηλικία.

Η έρευνα διεξήχθη από το Κέντρο Ύπνου και Κιρκαδιανής Νευροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Sleep».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης