Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με θυελλώδεις άνεμους και έντονες βροχοπτώσεις πλήττει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, λίγες ημέρες μετά τις πολύ υψηλές που σημειώθηκαν σε αρκετές πολιτείες.

Στο Λονγκ Άιλαντ, στα ανατολικά προάστια της Νέας Υόρκης, το ύψος της βροχής έφθασε τα 10 εκατοστά, την ώρα που το Πορτ Άρθουρ στο Τέξας το ύψος του νερού έφθασε τα 20 εκατοστά, είπε ο μετεωρολόγος Ντέιβιντ Ροθ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, οι αεροπορικές εταιρείες προχώρησαν στην ακύρωση περισσότερων από 300 πτήσεων στις ΗΠΑ, με τα περισσότερα προβλήματα να καταγράφονται σε αεροδρόμια στην περιοχή της Νέας Υόρκης και της Βόρειας Καρολίνας, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σαρωτικές πλημμύρες έπληξαν το Λονγκ Άιλαντ και άλλες συνοικίες της Νέας Υόρκης, ενώ βορειότερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι ένας σπάνιος ανεμοστρόβιλος έπληξε το Σάουθ Γιάρμουθ της Μασαχουσέτης.

Οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες κοινότητες, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές ξερίζωσαν δέντρα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, περισσότεροι από 600.000 καταναλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκοτάδι στο Μίσιγκαν, ενώ στο Νιου Τζέρσεϊ πάνω από 200.000.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης