Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν συγκάλεσε σε σύσκεψη τα ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών λίγο πριν την εκπνοή του τελεσιγράφου που έχει επιδώσει στις ΗΠΑ, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξει τακτική στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά της Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε σήμερα το επίσημο κρατικό πρακτορείο KCNA.

Η ολομέλεια του κόμματος, που ξεκίνησε χθες, επιστέφει τις φημολογίες σχετικά το ενδεχόμενο να ετοιμάσει ο Κιμ μία δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου «ως Χριστουγεννιάτικο δώρο» για την Ουάσιγκτον, όπως υποσχέθηκε σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Πιονγκγιάνγκ έχει οξύνει τους τόνους στη ρητορική της απέναντι στην Ουάσιγκτον, διατυπώνοντας ένα τελεσίγραφο έως το τέλος του χρόνου.

«Μπορεί και να είναι ένα ευγενικό δώρο, ίσως ένα δώρο, που θα είναι ένα βάζο, αντί για μία πυραυλική δοκική», αστειεύθηκε την περασμένη Τρίτη από τη Φλόριδα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η σύγκληση της ολομέλειας του κόμματος ενδεχομένως να αποτελέσει προοίμιο για «μία σημαντική αλλαγή πολιτικής» στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, εκτιμά από τη Σεούλ ο ερευνητής του Κορεατικού Ινστιτούτου για την Εθνική Επανένωση Χονγκ Μιν. Ιδίως δε, όταν αποτελεί φυσική συνέπεια της συνάντησης που είχε στα μέσα της εβδομάδος ο Κιμ με τους υπεύθυνους για την ενίσχυση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης