Χρήστος Μαζάνης

Εγκληματική οργάνωση η οποία αποτελείτο από Πακιστανούς και μετέφερε ποσότητες ηρωίνης από την Ελλάδα και την Ισπανία, προς την Ιταλία, εξάρθρωσε η αστυνομία οικονομικού εγκλήματος (Guardia di Finanza)  της γειτονικής χώρας σε συνεργασία με την ιταλική δίωξη ναρκωτικών, τη διεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος, και υπό την καθοδήγηση δύο εισαγγελέων της διεύθυνσης καταπολέμησης της μαφίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Iταλός συνταγματάρχης που συμμετείχε στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ανέφερε στο zougla.gr πως έπειτα από έρευνες και παρακολουθήσεις τουλάχιστον δύο ετών, η τελική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο 24ωρο είχε επιτυχία.

 «Είχαμε κάνει κάποιες συλλήψεις προ καιρού και είχαμε σοβαρές ενδείξεις και πληροφορίες για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Ελλάδα και την Ισπανία προς τη χώρα μας. Δεν ήταν εύκολο να δέσουμε την υπόθεση αλλά τελικά το καταφέραμε», τόνισε και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί να μπλοκάραμε ένα μεγάλο διεθνές κύκλωμα που είχε γεμίσει ηρωίνη τη χώρα, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα».

Όσον αφορά στη χώρα μας, το κύκλωμα, χρησιμοποιούσε Πακιστανούς μεταφορείς, οι οποίοι κατάπιναν την ηρωίνη σε μικρές κάψουλες και ταξίδευαν προς την Ιταλία κυρίως αεροπορικώς. Καθώς έφταναν στο αεροδρόμιο της Ρώμης ή σε άλλα αεροδρόμια, εκεί τους περίμεναν μέλη της οργάνωσης, επίσης Πακιστανοί, οι οποίοι παραλάμβαναν τους μεταφορείς με τα ναρκωτικά και στη συνέχεια τους μετέφεραν σε προορισμούς κυρίως της βόρειας Ιταλίας. 

Οι ποσότητες που μετέφερε σε κάθε δρομολόγιο ένας μεταφορέας με την τεχνική «body paker», κυμαινόταν από 400 έως 700 γραμμάρια, ενώ οι κάψουλες σύμφωνα με Ιταλό αξιωματικό που συμμετείχε στην επιχείρηση είχαν βάρος περίπου 10 – 15 γραμμάρια.  

Σύμφωνα με τις Ιταλικές Αρχές, ένας από τους επικεφαλής της εγκληματικής αυτής οργάνωσης φέρεται να είναι και ένας Πακιστανός στην Αθήνα, ο οποίος ερευνάται ενώ άλλοι τρεις ομοεθνείς του, επίσης επικεφαλής, έχουν συλληφθεί στην Ιταλία.

Ο συγκεκριμένος Πακιστανός στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο συνταγματάρχης της Οικονομικής Αστυνομίας, ήταν αυτός ο οποίος επέλεγε τους μεταφορείς και τους κανόνιζε τη διαδρομή προς τους ιταλικούς προορισμούς. 

Όσον αφορά την προέλευση της ηρωίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι Ιταλοί στα χέρια τους φέρεται να ερχόταν από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Συνολικά έχουν γίνει 17 συλλήψεις, έφοδοι σε γιάφκες, γκαράζ και έχουν κατασχεθεί περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον μισού εκατομμυρίου ευρώ. Στο κύκλωμα εμπλέκονται μέχρι τώρα 31 άτομα.

(Στο παραπάνω διάγραμμα το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι ιταλικές Αρχές φαίνεται πως τα ναρκωτικά ταξίδευαν από την Ελλάδα και την Ισπανία με προορισμό το αεροδρόμιο της Νάπολι, της Ρώμης, της Φλωρεντίας του Μιλάνου και της Πίζα. Επίσης το κύκλωμα χρησιμοποιούσε και τους σταθμούς του τρένου.)

Όπως έγινε γνωστό, ναρκωτικά έχουν κατασχεθεί στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στη Φλωρεντία και στην Πίζα.

Με την ίδια ακριβώς μέθοδο μετέφεραν την ηρωίνη και από την Ισπανία προς την Ιταλία. Στην επιχείρηση συμμετείχαν τουλάχιστον 150 άνδρες των ιταλικών Αρχών αλλά και εναέρια μέσα. Οι έρευνες, όπως αναφέρουν οι Ιταλοί βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλοι εμπλεκόμενοι.

Οι τρεις επικεφαλής που συνελήφθησαν στην Ιταλία. Υπάρχει και τέταρτος ο οποίος σύμφωνα με τους Ιταλούς βρίσκεται στην Αθήνα

Το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ιταλικές Αρχές:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης