Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι ο ναυτικός που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο μαζί του την Τρίτη, την ημέρα που άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα. Ο Τραμπ είπε επίσης ότι έχει κάνει τεστ δύο φορές τις τελευταίες ημέρες με τα αποτελέσματα να βγαίνουν αρνητικά.

«Την Τρίτη βρισκόταν στο δωμάτιο», είπε ο Τραμπ στην πρωινή εκπομπή «Fox & Friends», αλλά δεν θυμάται να είχε καμία άμεση επαφή με τον άρρωστο υπάλληλο. «Και μετά έκανα τεστ και βγήκα αρνητικός», πρόσθεσε ο Τραμπ. «Και έπειτα έκανα τεστ για δεύτερη φορά και βγήκα πάλι αρνητικός… και ο (αντιπρόεδρος) Mike Pence επίσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με τον εργαζόμενο μια μέρα μετά την προσπάθεια του να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της είδησης του μολυσμένου υπαλλήλου, λέγοντας σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου ότι «είχα ελάχιστη επαφή» με τον υπάλληλο.

Στη συνέντευξη του Fox, που διεξήχθη τηλεφωνικώς, ο Τραμπ είπε ότι οι βαλέδες που σερβίρουν το φαγητό του τώρα θα φορούν μάσκες. «Έχουν ήδη ξεκινήσει», είπε ο Τραμπ. Επιπλέον, δήλωσε ότι ο εν λόγω υπάλληλος ήταν εκτός υπηρεσίας λίγες ημέρες πριν από την Τρίτη.

Αφού ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο εργαζόμενος ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ο Τραμπ αποφάσισε ότι το προσωπικό του θα κάνει τεστ καθημερινά. «Πολλοί άνθρωποι στον Λευκό Οίκο φορούν μάσκες», είπε ο Τραμπ. «Και, ειλικρινά, πολλοί άνθρωποι θέλουν να φορούν μάσκες, μέχρι να τελειώσει αυτό το πράγμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης