Ολοκληρώθηκε η τελετή της κηδείας του Δούκα του Εδιμβούργου, πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών.

Η βασιλική οικογένεια και το Ηνωμένο Βασίλειο αποχαιρέτησαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, τον επί 73 χρόνια σύζυγο της Βασίλισσας Ελισάβετ, σε μία τελετή, στην οποία  έδωσαν το παρών μόνο 30 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγες ώρες το τάγμα των Γρεναδιέρων μετέφερε το φέρετρο, το οποίο ήταν καλυμμένο με τη σημαία του, ένα στεφάνι, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του, από το Ιδιωτικό Παρεκκλήσι, στον Πύργο του Ουίνδσορ στην Εσωτερική Αίθουσα του κάστρου.

Η τελετή άρχισε με σιγή ενός λεπτού που τηρήθηκε σε όλη τη Βρετανία, ενώ η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη. Σημειώνεται πως η τελετή είχε σχεδιαστεί με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα Φίλιππου. Την έναρξη, όπως και τη λήξη της τελετής σήμανε ένας πυροβολισμός από τον ανατολικό κήπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες στην τελετή ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, ο δούκας του Κέιμπριτζ, Γουίλιαμ, η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ, ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι, ο δούκας της Υόρκης, ξ πριγκίπισσα Βεατρίκη, ο Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, η πριγκίπισσα Ευγενία, ο Τζακ Μπρούκσμπανκ, ο κόμης του Ουέσεξ, η κόμισσα του Ουέσεξ, η λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ, ο Ιάκωβος, υποκόμης του Σέβερν, η πριγκίπισσα Αννα, ο Τίμοθι Λόρενς, ο Πίτερ Φίλιπς, η Ζάρα Φίλιπς, ο Μάικ Τίνταλ, ο κόμης του Σνόουντον, η λαίδη Σάρα Τσάτο, ο Ντάνιελ Τσάτο, ο δούκας του Γκλόστερ, ο Εδουάρδος του Κεντ, η  πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, ο Βερνάρδος του Μπάντεν, ο πρίγκιπας Δονάτος, μέγας δούκας της Έσσης, ο Φίλιππος του Χοενλόε‑Λάνγκενμπουργκ και η κόμισσα Μαουντμπάντεν της Βιρμανίας. 

Η σορός του Πρίγκιπα Φιλίππου, μεταφέρθηκε με ένα Jaguar Land Rover, στον σχεδιασμό του οποίου είχε συμμετάσχει ο ίδιος ο Δούκας. Πρόκειται για ένα όχημα το οποίο παραδόθηκε στο Παλάτι το 2016 και το οποίο μάλιστα έχει ένα πιστό αντίγραφο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το πρωτότυπο.

Το φέρετρο του Φιλίππου καλύπτει η προσωπική του σημαία στην οποία διαγράφεται και η ιστορία του. Τα λιοντάρια με τις καρδιές αντιπροσωπεύουν την καταγωγή του από την Δανία, ο Σταυρός την ελληνική του καταγωγή, οι άσπρες και μαύρες γραμμές την οικογένεια Μαουντμάντεν και το κάστρο τον τίτλο του ως Δούκας του Εδιμβούργου.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περπάτησαν πίσω από το φέρετρο, συνοδεύοντάς το μέχρι την εκκλησία. Η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Κάρολος περπάτησαν στην πρώτη σειρά, ενώ πίσω τους ήταν ο πρίγκιπας Έντουαρντ και ο πρίγκιπας Άντριου.

Η βασίλισσα μετακινήθηκε με μία Bentley στο τέλος της πομπής και είναι η μόνη παρούσα μέσα στο παρεκκλήσι κατά τη διάρκεια της τελετής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης