Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προειδοποίησε τη Δευτέρα πως η συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για τη Συρία, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται τις τελευταίες ώρες, ενδεχομένως να είναι η τελευταία ευκαιρία για να δοθεί ένα τέλος στον πολυετή αιματηρό εμφύλιο.

«Πιστεύουμε πως η μόνη ρεαλιστική και εφικτή λύση για τον πόλεμο είναι εν τέλει μια πολιτική λύση» τόνισε σε δηλώσεις του ο Τζον Κέρι, σημειώνοντας πως οι αρχικές αναφορές δείχνουν μείωση των βίαιων συγκρούσεων έπειτα από την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αρχικές αναφορές είναι ότι έχει σημειωθεί κάποια μείωση της βίας, ενώ υπάρχουν και λίγες που κάνουν λόγο για συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συγκεκριμένο συμπέρασμα» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ενώπιον δημοσιογράφων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόσθεσε πως χρειάζεται επειγόντως να ξεκινήσει η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ άλλων και σε πολλές περιοχές στο Χαλέπι.

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να διευκρινίσω πόσο επείγουσα είναι αυτή η βοήθεια. Σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται κυριολεκτικά για θέμα ζωής και θανάτου για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης