Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κοντά σε τέμενος στο Ναϊρόμπι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας.

«Δύο ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο – ο απολογισμός μέχρι αυτήν την ώρα είναι πέντε νεκροί. Έξι τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο» δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Ναϊρόμπι Μόσες Νιασκουάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία και ο Ερυθρός Σταυρός είχαν αναφέρει τρεις νεκρούς τη νύχτα, μετά τη ρίψη χειροβομβίδας εναντίον πιστών κατά την έξοδό τους από το τζαμί μιας συνοικίας που η πλειονότητα των κατοίκων της είναι σομαλικής καταγωγής.

«Στείλαμε αστυνομικές ενισχύσεις για την επιβολή της τάξης στην περιοχή» πρόσθεσε ο αστυνομικός διοικητής. Η αστυνομία είχε διαλύσει νωρίτερα, στη διάρκεια της νύχτας, συγκέντρωση διαδηλωτών που είχαν βγει στους δρόμους εκφράζοντας την οργή τους για τη νέα αυτή επίθεση.

Στην ίδια συνοικία βομβιστική επίθεση την Τετάρτη προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον βαρύ τραυματισμό ενός άλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στην ίδια περιοχή τον Νοέμβριο.

Μετά την ένταξη του στρατού της στις δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, η Κένυα έχει γίνει στόχος σειράς επιθέσεων που αποδίδονται στους Σομαλούς ισλαμιστές σεμπάμπ. Οι σεμπάμπ, όμως, δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για καμία από αυτές τις επιθέσεις.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης