Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 65 τραυματίστηκαν την Πέμπτη όταν ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου Garissa University College, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα της Κένυας, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, συνέλαβαν ομήρους αδιευκρίνιστο αριθμό φοιτητών κι επί αρκετές ώρες αντάλλασσαν πυροβολισμούς με τις δυνάμεις ασφαλείας. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ.

Σύμφωνα με το CNN, δύο εκ των πέντε ενόπλων δραστών έπεσαν νεκροί από πυρά της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγο η οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού στην Κένυα ανακοίνωσε ότι 50 φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι από τους ενόπλους, οι οποίοι ωστόσο εξακολουθούν να κρατούν ομήρους – χριστιανούς όπως διεμήνυσε η Αλ Σαμπάμπ – ενώ η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας για την εξουδετέρωση των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Τους ξεχωρίσαμε και απελευθερώσαμε τους μουσουλμάνους», δήλωσε στο Reuters ο Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος της Αλ Σαμπάμπ. «Υπάρχουν πολλοί νεκροί χριστιανοί μέσα στο κτίριο. Επίσης κρατάμε πολλούς χριστιανούς ζωντανούς. Η μάχη συνεχίζεται μέσα στο κολέγιο», πρόσθεσε.

Αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν περικυκλώσει την πανεπιστημιούπολη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ζοζέφ Μπουανέ, ο γενικός επιθεωρητής της Κένυας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δράστες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως ενώ βρίσκονταν μέσα στους χώρους της πανεπιστημιούπολης» είπε ο ίδιος.

«Εχω μέχρι στιγμής μετρήσει 15 πτώματα τα οποία απομακρύνονται από την πανεπιστημιούπολη με ασθενοφόρο του Ερυθρού Σταυρού. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο αστυνομικοί», υποστηρίζει αστυνομικός ο οποίος συμμετέχει στην επιχείρηση και προσθέτει ότι ένοπλοι βρίσκονται στην ταράτσα κτιρίου και πυροβολούν κάθε φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να μπουν μέσα.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 280 από τους συνολικά 815 φοιτητές του πανεπιστημίου, ενώ γίνονται εντατικές προσπάθειες να εντοπιστούν οι υπόλοιποι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης