Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ύστερα από επίθεση με χειροβομβίδα σε κέντρο διασκέδασης στην πόλη Μομπάσα της Κένυας, μετέδωσε το Associated Press.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στις 22.00 το βράδυ της Κυριακής, τοπική ώρα, (21.00 ώρα Ελλάδος), αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι νεκροί. Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα οι Αρχές της αφρικανικής χώρας είχαν προχωρήσει στη σύλληψη δύο Ιρανών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων στη Μομπάσα, ενώ την ίδια στιγμή στο Ναϊρόμπι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το «χτύπημα». Μια ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο, η αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι είχε προειδοποιήσει για την πιθανότητα να σημειωθεί επίθεση στη συγκεκριμένη πόλη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε κέντρο διασκέδασης στην Κένυα, ύστερα από επίθεση ενόπλων. Η αφρικανική χώρα έστειλε στρατεύματα τον περασμένο Οκτώβριο στη γειτονική Σομαλία προκειμένου να συνδράμει στο έργο της καταπολέμησης της Αλ Σαμπάμπ, οργάνωσης που ευθύνεται για σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα, Μογκαντίσου και στο νότιο τμήμα της χώρας. Η συγκεκριμένη κίνηση είχε προκαλέσει την έκρηξη της οργάνωσης, με εκπρόσωπό της να προειδοποιεί για αντίποινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Προειδοποιούν για τρομοκρατική απειλή στη Μομπάσα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012, 11:32
Κένυα: Βλέπουν «δάκτυλο» πίσω από την έκρηξη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, 00:58

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης