H Ύπατη Αρμοστεία σάς καλεί να στηρίξετε τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.1againstracism.gr, στο πλαίσιο της νέας της εκστρατείας κατά της ρατσιστικής βίας.

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) παρουσιάζει τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα www.1againstracism.gr και προσκαλεί ανθρώπους από όλους τους χώρους να «Κάνουν 1 Κίνηση» και να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη ρατσιστική βία. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ανανεώνεται τακτικά με επώνυμα άρθρα, μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της ρατσιστικής βίας και την προώθηση ουσιαστικών προτάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλατφόρμα αποτελεί τον πυρήνα της νέας εκστρατείας ευαισθητοποίησης της Υ.Α. με κεντρικό μήνυμα «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!». Στόχος της είναι να αντιδράσει στις όλο και συχνότερες επιθέσεις μίσους κατά αλλοδαπών με μόνο κριτήριο το χρώμα ή την καταγωγή τους, ένα φαινόμενο που τον τελευταίο χρόνο έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Τα θύματα, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις είτε γιατί φοβούνται (αντίποινα ή σύλληψη στην περίπτωση που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων) είτε γιατί το θεωρούν μάταιο. Η ατιμωρησία και η ανοχή διευρύνουν τον κύκλο της βίας.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκστρατείας, η Υ.Α. πραγματοποίησε στις αρχές του έτους (4/1) από κοινού με τους Schooligans μια πολύ επιτυχημένη συναυλία στο ΒΙΟS, με τη συμμετοχή τεσσάρων μαθητικών συγκροτημάτων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και του MC Yinka.

Η εκστρατεία εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Υ.Α. για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας. Ήδη από την 1η Οκτωβρίου του 2011 λειτουργεί πιλοτικά Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης