Πενήντα δύο Ουζμπέκοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες σε απομακρυσμένη περιοχή του Καζακστάν, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το λεωφορείο κινείτο σε οδική αρτηρία στη βορειοδυτική περιοχή Ακτάου του Καζακστάν, η οποία συνδέει τη ρωσική πόλη Σαμάρα με τη Σιμκέντ, μια πόλη που βρίσκεται στο νότιο Καζακστάν, κοντά στη μεθόριο με το Ουζμπεκιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί προς ποια κατεύθυνση κινείτο το λεωφορείο, αλλά η οδική αυτή αρτηρία χρησιμοποιείται ευρέως για τη μεταφορά Ουζμπέκων οικονομικών μεταναστών από και προς τη Ρωσία, όπου συχνά εργάζονται σε κατασκευαστικά έργα.

Μόνον πέντε άνθρωποι κατάφεραν να γλυτώσουν από τη φωτιά στο λεωφορείο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών του Καζακστάν.

Στην ανακοίνωση αυτή το υπουργείο δεν αναφέρεται στα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, αλλά προσθέτει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10.30 τοπική ώρα (06.30 ώρα Ελλάδος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης