Σε επίπεδα ρεκόρ έχει φθάσει η στάθμη των υδάτων σε αρκετές συνοικίες της Βενετίας, με το 70% περίπου των τμημάτων που βρίσκονται κατά μήκος των «περίφημων» καναλιών να έχουν πλημμυρίσει.

Πρόκειται για την έκτη πλημμύρα, τέτοιου μεγέθους από το 1872.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλατεία του Σαν Μάρκο, το κέντρο της ιταλικής πόλης και πόλος έλξης για εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο, θυμίζει εγκαταλελειμμένη περιοχή, με το νερό να έχει καλύψει σχεδόν όλα τα τραπεζοκαθίσματα των διάσημων καφέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίδια εικόνα και στα περισσότερα γραφικά σοκάκια της Βενετίας, όπου εστιατόρια και καταστήματα με τουριστικά είδη έχουν κλείσει.

Εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών τόνισε ότι η στάθμη του νερού έφθασε μέχρι και το 1,5 μέτρο μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα, πριν αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά.

Απομάκρυνση κατοίκων στην Τοσκάνη

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις ανάγκασαν περίπου 200 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιφέρεια της Τοσκάνης, με τις επαρχίες Μάσα και Καράρα να πλήττονται περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην Πίζα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ορισμένοι κεντρικοί δρόμοι παρέμειναν για ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό κατοίκων από αυτοκίνητα, τα οποία είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Συνολικά 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2011 σε Τοσκάνη και Λιγουρία λόγω των πλημμυρών.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης: Κάτω από το νερό η μισή Βενετία

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης