Μία Ρωσίδα ακτιβίστρια, επικεφαλής οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία διεξήγαγε έρευνες για τον θάνατο Ρώσων στρατιωτών στην ανατολική Ουκρανία, διώκεται για «απάτη», σύμφωνα με καταγγελία συναδέλφων της, που κατηγορούν τους δικαστές ότι θέλουν να την φιμώσουν.

Η Λιουντμίλα Μπογκατένκοβα, 73 ετών συνελήφθη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μια ενέργεια εκφοβισμού» σε βάρος της ακτιβίστριας που αψήφησε τις ρωσικές Αρχές, καθώς κατήρτισε τον κατάλογο των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις μάχες στην Ουκρανία, την ώρα που η Μόσχα διαψεύδει κάθε εμπλοκή στις συγκρούσεις, όπως δήλωσε ο Σεργκέι Κριβόφ, μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κρεμλίνου.

Η Ρωσία συνεχίζει να διαψεύδει ότι έχει στείλει στελέχη του τακτικού στρατού στην Ουκρανία, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν εναντίον φιλορώσων αποσχιστών, παρ’ ότι όλο και περισσότερες μαρτυρίες για το αντίθετο δημοσιεύονται στον ρωσικό Τύπο.

Η κ. Μπογκατένκοβα, η οποία πάσχει από διαβήτη και έχει καθημερινά ανάγκη από ενέσεις ινσουλίνης, αφέθηκε ελεύθερη μετά την πίεση που άσκησαν οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα θέλαμε να κατανοήσουμε για τι ακριβώς κατηγορείται, σε ποιο βαθμό οι κατηγορίες αυτές είναι σοβαρές και εάν αυτό δε συνδέεται με τις δραστηριότητες της για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε ο κ. Φεντότοφ.

Τόσο η τοπική Αστυνομία, όσο και οι ανακριτές αρνούνται προς το παρόν να δώσουν διευκρινίσεις για το κατηγορητήριο, το οποίο περιέχει την αόριστη κατηγορία της «απάτης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης