Κατέρρευσε γέφυρα στη Γαλλία - Αναφορές για μια 15χρονη νεκρή και αγνοουμένους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019, 11:38
Κατέρρευσε γέφυρα στη Γαλλία - Αναφορές για μια 15χρονη νεκρή και αγνοουμένους

Μία γέφυρα κατέρρευσε στις 08.30 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) στην πόλη Mirepoix-sur-Tarn, βόρεια της Τουλούζης στη Γαλλία, με αποτέλεσμα οχήματα να καταλήξουν στον ποταμό Ταρν.

Μια 15χρονη έχασε τη ζωή της, ενώ η μητέρα της, η οποία βρισκόταν μέσα στο όχημα, διεσώθη βοηθούμενη από περαστικούς. Το πτώμα της ανήλικης ανασύρθηκε από τον ποταμό

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία και η πυροσβεστική, εκφράζονται φόβοι για αρκετούς αγνοουμένους.

Μεταξύ των αγνοουμένων μπορεί να βρίσκεται ένας οδηγός φορτηγού και «ίσως» ο οδηγός ενός τρίτου οχήματος, διευκρίνισε παράλληλα ο νομάρχης Ετιέν Γκιγιό.

Η γέφυρα δε θεωρείτο ευαίσθητη κατασκευή - Δεν είχε τεθεί σε καθεστώς ιδιαίτερης επιτήρησης 

Η γέφυρα «είχε υποβληθεί, όπως φαίνεται, στους δέοντες ελέγχους», σύμφωνα και πάλι με τον εισαγγελέα Αλζεαρί. Επίσης σύμφωνα με τις νομαρχιακές αρχές, δεν παρουσίασε «κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα» κατά την τελευταία «ενδελεχή» επιθεώρηση που είχε γίνει σε αυτήν το 2017.

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1931, είχε μήκος 155 μέτρων και πλάτος 6,50 μέτρων. «Ενδελεχής επιθεώρηση της γέφυρας έγινε το 2017 και από αυτήν δεν διαπιστώθηκε κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα», παρά μόνον «φυσιολογικές φθορές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην είσοδο της γέφυρας, ένα μέρος της οποίας εξακολουθεί να κρέμεται πάνω από τον ποταμό, πινακίδα αναφέρει ότι απαγορεύεται η διέλευση στα οχήματα άνω των 19 τόνων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Δεν άντεχε η γέφυρα οχήματα άνω των 19 τόνων 

Στο σημείο αυτό ο ποταμός Ταρν έχει βάθος μεγαλύτερο από 20 μέτρα και πλάτος 100 μέτρων.

Η δήλωση του δημάρχου 

«Μια κυρία στη Μιρπουά και η κόρη της βρίσκονταν μέσα στο ένα από τα τρία οχήματα» στη γέφυρα, σύμφωνα με μαρτυρίες. «Υπήρχε ένα μεγάλο φορτηγό, ένα αυτοκίνητο και ένα ημιφορτηγό», δήλωσε παράλληλα ο δήμαρχος της περιοχής Ερίκ Ογκέ.

«Στα ημιρυμουλκούμενα δεν επιτρέπεται η διέλευση, το είδαμε και ενημερώσαμε τις αρχές», πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διευκρινίσει αν το φορτηγό που έπεσε ήταν ημιρυμουλκούμενο.

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Ζορζ Μερίκ δήλωσε ότι «η σκέψη του είναι στα θύματα» και υπογράμμισε ότι «διεξάγεται έρευνα για να διευκρινιστούν τα αίτια αυτού του τρομερού δυστυχήματος».

Η γαλλική Γερουσία ζήτησε πέρυσι περισσότερους πόρους για τον έλεγχο και την επισκευή των γεφυρών στην Γαλλία μετά την κατάρρευση πέρυσι της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, στην Ιταλία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 43 άνθρωποι.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019, 15:46