Η διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) στο εσωτερικό της Συρίας καταδίκασε σήμερα τις «απαράδεκτες» εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες οπαδών του καθεστώς στο Χαλέπι, απορρίπτοντας οποιαδήποτε ευθύνη για το γεγονός.

Στις 31 Ιουλίου οι αντάρτες εκτέλεσαν οπαδούς του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στο Χαλέπι, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες μεταξύ των εξεγερμένων και του τακτικού στρατού για τον έλεγχο της στρατηγικής αυτής πόλης, σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησαν στο Διαδίκτυο ακτιβιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταδικάζουμε έντονα αυτού του είδους την ανεύθυνη συμπεριφορά και καλούμε όλες τις επαναστατικές δυνάμεις και όλες τις ταξιαρχίες να καταδικάσουν αυτές τις πράξεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός.

«Είναι μια πράξη απαράδεκτη, μεμονωμένη, παράνομη για την οποία δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Αυτές οι επονείδιστες πράξεις δεν συνάδουν με την ηθική του ΕΣΣ ή της συριακής επανάστασης. Σεβόμαστε τους νόμους και τις διεθνείς συνθήκες, κυρίως τη Συνθήκη της Γενεύης όσον αφορά τα δικαιώματα των αιχμαλώτων», καταλήγει ο ΕΣΣ ζητώντας να ξεκινήσει έρευνα για τις εκτελέσεις αυτές.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης