Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε έντονα σήμερα, Δευτέρα, τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Στουτγάρδη και χαρακτήρισε «απεχθείς» τον βανδαλισμό και τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών στη διάρκειά τους.

«Εκείνοι που συμμετείχαν σε τέτοιες βιαιοπραγίες, που επιτέθηκαν βάναυσα στους αστυνομικούς, που κατέστρεψαν και λεηλάτησαν καταστήματα, δεν έχουν κανέναν βάσιμο λόγο να προτείνουν» για να δικαιολογηθούν, τόνισε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξεσηκώθηκαν ενάντια στην πόλη τους, ενάντια στους πολίτες με τους οποίους συμβιώνουν και ενάντια στους νόμους που προστατεύουν όλους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αναστάτωση στην Γερμανία είναι μεγάλη απέναντι στους βανδαλισμούς αυτούς, των οποίων το τόσο μεγάλο εύρος χαρακτηρίσθηκε «πρωτόγνωρο» από τις Αρχές.

Περίπου 20 άνθρωποι, οι μισοί εκ των οποίων έχουν γερμανική υπηκοότητα, συνελήφθησαν από την αστυνομία, η οποία έχει γύρω στους 19 ελαφρά τραυματίες στις τάξεις της, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν ύστερα από έλεγχο για ναρκωτικά και στη συνέχεια εκτραχύνθηκαν. Περίπου 500 νέοι κατευθύνθηκαν κατά ομάδες προς το κέντρο της πόλης, σπέρνοντας το χάος για αρκετές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, ο πρόεδρος της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε πως οι αυτουργοί των πράξεων αυτών θα πρέπει «να διωχθούν και να τιμωρηθούν με όλη την αυστηρότητα που προβλέπει ο νόμος».

«Θα πρέπει με αποφασιστικότητα να σταθούμε απέναντι σε όποιον επιτίθεται ενάντια σε αστυνομικούς, δείχνει περιφρόνηση για το πρόσωπό τους ή δίνει την εντύπωση πως πρέπει να τους ‘εξαφανίσουμε’», προσθέτει ο Σταϊνμάιερ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αποφάσισε να μεταβεί επί τόπου σήμερα και αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης