Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βελιγράδι, Μάικλ Ντάβενοπορτ καταδίκασε την Τετάρτη τη βία και τις πολιτικές προκλήσεις στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας.

Επίσης, διέψευσε όσα μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ ότι δήθεν ο ίδιος, με επιμονή, είχε μεσολαβήσει ώστε η αστυνομία να αφήσει ελεύθερους Αλβανούς που ταξίδεψαν στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου με σημαία του πρώην «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάζω μυθεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ» ανέφερε ο κ. Ντάβενπορτ, σε μήνυμά του στο Twitter. «Η κυβέρνηση έδωσε εξηγήσεις για τις ενέργειές της προς τους Αλβανούς οπαδούς. Δεν επέμεινα σε κάτι» ανέφερε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία.

Οι ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Σερβίας και της Αλβανίας συμφώνησαν ενόψει του αγώνα ότι δεν θα υπάρχουν οπαδοί των φιλοξενούμενων στις αναμετρήσεις τους.

Ορισμένα ΜΜΕ του Βελιγραδίου μετέδωσαν ότι στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» κρατήθηκε την Τετάρτη ομάδα Αλβανών οπαδών, οι οποίοι έφεραν αλβανικές σημαίες και σκούφους με τα αρχικά του πρώην «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» και στη συνέχεια ορισμένοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες επενέβησαν, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ντάβενπορτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στη Σερβία ανέφερε μέσω του Twitter ότι καταδικάζει τη χθεσινή «βία και τις πολιτικές προκλήσεις» και διεμήνυσε ότι τώρα είναι στο χέρι των κυβερνήσεων στο Βελιγράδι και στα Τίρανα «να επιδείξουν θάρρος και ευθύνη και ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα τις παρεκκλίνουν από την ευρωπαϊκή πορεία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης