Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν, την Παρασκευή, από τα πυρά ένοπλων, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, μετέδωσε το Associated Press.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι οι ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο γεμάτος προσκυνητές κοντά στην πόλη Τουρμπάτ της επαρχίας Μπαλοχιστάν, με ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να σπεύδουν στο σημείο ύστερα από λίγη ώρα. Η ταυτότητα των θυμάτων δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή, ωστόσο σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο πρόκειται για Σιίτες Μουσουλμάνους, οι οποίοι είχαν κατεύθυνση το Ιράν προκειμένου να επισκεφτούν ιερούς χώρους.

Η επίθεση προκάλεσε την οργή του προέδρου της ασιατικής χώρας, Asif Ali Zardari και του πρωθυπουργού Raja Pervez Ashraf.

Τα φαινόμενα βίας σε βάρος της συγκεκριμένης μειονότητας (στο Πακιστάν) είναι αρκετά συχνά, με τους Σιίτες να κατηγορούν Σουνίτες εξτρεμιστές ότι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα, άγνωστοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο στην πόλη Γκέτα, που μετέφερε Σιίτες προσκυνητές από το Ιράν, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης