O Mitt Romney ήταν ο μεγάλος νικητής στην εσωκομματική ψηφοφορία που διεξήχθη στο Μέιν. Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης συγκέντρωσε το 38% των ψήφων, με τον βουλευτή από το Τέξας, Ron Paul να έρχεται δεύτερος με 36% και τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις 196 ψήφοι. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Rick Santorum με 18% και στην τέταρτη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Newt Gingrich, με μόλις 6%.

Προκειμένου να αποφύγει μία ακόμη ήττα, την τέταρτη συνεχόμενη τον Φεβρουάριο, ο Mitt Romney μετέβη στο Μέιν την Παρασκευή και έμεινε μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου προκειμένου να είναι παρών στην ολοκλήρωση των προκριματικών εκλογών, οι οποίες διήρκησαν μία εβδομάδα στην πολιτεία αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νικητές εσωκομματικών εκλογών μέχρι στιγμής:
Mitt Romney: Νιου Χαμσάιρ, Φλόριντα, Νεβάδα, Μέιν
Rick Santorum: Aϊόβα, Μιζούρι, Μινεσότα, Κολοράντο
Newt Gingrich: Νότια Καρολίνα
Ron Paul:-

Η επόμενη συνάντηση των υποψήφιων είναι προγραμματισμένη για τις 28 Φεβρουαρίου στην Αριζόνα και την πολιτεία απ’ όπου κατάγεται ο Mitt Romney, το Μίσιγκαν.

Όμως η μεγάλη αναμέτρηση των τεσσάρων υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών θα είναι στις 6 Μαρτίου, οπότε διεξάγεται εσωκομματική ψηφοφορία ταυτόχρονα σε 11 πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Αναθάρρησε ο Santorum, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, 04:33

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης