Δεν πρόκειται να δοθεί διαταγή γενικής απομόνωσης στη Νέα Υόρκη, διαβεβαίωσε την Πέμπτη ο Άντριου Κουόμο, κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, η οποία καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα.

«Ορισμένοι έχουν την ιδέα πως η πόλη της Νέας Υόρκης θα τεθεί σε καραντίνα, θα κλείσει, και όλοι θα βρεθούν κρατούμενοι στα σπίτια τους. Δεν γνωρίζω από που αντλούν το συμπέρασμα τούτο, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί αυτό», δήλωσε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς η Πολιτεία αριθμεί περίπου 2.400 κρούσματα–μακράν τα περισσότερα από κάθε άλλη αμερικανική Πολιτεία–ο κυβερνήτης υπογράμμισε πως θέλει να αποφύγει τον πανικό, που τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να ενσπείρουν στην πιο πολυπληθή από τις μητροπόλεις των ΗΠΑ. «Τούτη τη στιγμή υπάρχει παραπληροφόρηση, φόβος, πανικός κι αυτό είναι μεταδοτικό, πιο μεταδοτικό ακόμη κι από τον κορονοϊό και θα πρέπει να ασχοληθούμε με δύο μέτωπα”, πρόσθεσε.

Χθες, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο είχε ζητήσει από τα 8,6 εκατ. των Νεοϋορκέζων να «προετοιμασθούν για την πιθανότητα μίας διαταγής απομόνωσης», τονίζοντας όμως πως η απόφαση τούτη εναπόκειται στον κυβερνήτη της Πολιτείας. Ο Κουόμο τόνισε πως μολονότι δεν έχει λάβει απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως το Σαν Φρανσίσκο ή άλλες περιοχές, τα μέτρα που έχει ανακοινώσει κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση: «αυτό που ονομάζουν αποκλεισμό τα άλλα μέρη, εμείς το κάνουμε ήδη», με τους ανθρώπους να μπορούν, όπως κι αλλού, να βγαίνουν για να κάνουν τα ψώνια τους ή να βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους.

Απέναντι σε πολλούς ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά και τον μισθό τους λόγω των ακόμη ανυπολόγιστών οικονομικών συνεπειών της επιδημίας, ο Κουόμο ανακοίνωσε πως οι καταβολές των δόσεων των στεγαστικών δανείων θα μπορούν να καθυστερήσουν για 90 ημέρες: «όλο αυτό μου θυμίζει την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Σε μία στιγμή, που ήταν αδιανόητη πριν, όλα αλλάζουν. Κανείς δεν μπορεί να μας πει, πού θα σταματήσει αυτό, κανείς δεν μπορεί να μας πει πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης