Την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της πρεσβείας και του προξενείου του στη Συρία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Καναδάς, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τον αποτροπιασμό του για τα αιματηρά γεγονότα στην ασιατική χώρα, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου εδώ και αρκετούς μήνες. Ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al-Assad συνεχίζει τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, παρά τη διεθνή κατακραυγή, την ίδια στιγμή που εντείνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στη Συρία. Οι Καναδοί διπλωμάτες μπόρεσαν να αποχωρήσουν χωρίς προβλήματα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Καναδάς διατήρησε τη διπλωματική του παρουσία στη Συρία, παρά τους κινδύνους, προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να διαβιβάζει μηνύματα κατηγορηματικά και ειλικρινή προς τις συριακές Αρχές. Θα συνεχίζει να διαβιβάζει αυτά τα μηνύματα μέσω της συριακής πρεσβείας στην Όταβα. Εξακολουθούμε να διατρανώνουμε: ο Assad πρέπει να φύγει. Η αλλαγή θα έρθει. Η ώρα των Σύρων θα έρθει επίσης και ο Καναδάς τάσσεται στο πλευρό του συριακού λαού στην προσμονή του για ένα καλύτερο μέλλον», προστίθεται.

Νωρίτερα η Όταβα είχε ανακοινώσει πως εντείνει τις κυρώσεις της κατά του συριακού καθεστώτος, με κύριο αποδέκτη των μέτρων αυτών την Κεντρική Τράπεζα και επτά υπουργών του.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης