Καναδοί αξιωματούχοι θα μεταβούν στο Ιράν για να ερευνήσουν τη συντριβή του Boeing

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020, 19:49
Καναδοί αξιωματούχοι θα μεταβούν στο Ιράν για να ερευνήσουν τη συντριβή του Boeing

Το Ιράν έχει εκδώσει άλλες οκτώ θεωρήσεις διαβατηρίου σε μια ομάδα Καναδών αξιωματούχων έπειτα από τη φονική συντριβή αεροπλάνου κοντά στην Τεχεράνη και τα περισσότερα μέλη της ομάδας θα πρέπει να βρίσκονται στο Ιράν τη Δευτέρα, δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν.

Ο Σαμπάν έγραψε στο Twitter πως τρεις αξιωματούχοι της ομάδας ταχείας ανάπτυξης έφθασαν στο Ιράν το Σάββατο προκειμένου να στήσουν μια βάση επιχειρήσεων και πως άλλοι οκτώ θα μεταβούν εκεί τη Δευτέρα. Το τελευταίο μέλος της ομάδας θα φθάσει στην Άγκυρα τη Δευτέρα.

«Αναμένουμε πως η ομάδα θα βρίσκεται σε πλήρη σύνθεση στο σημείο για να κάνει τη σημαντική δουλειά της μέχρι τις 14 Ιανουαρίου», είπε ο Σαμπάν.

Ο Καναδάς λέει ότι θέλει να συμμετάσχει στην έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους και να βοηθήσει τις οικογένειες των 57 Καναδών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Η ομάδα περιλαμβάνει προξενικούς αξιωματούχους και μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών του Καναδά.

Η Οτάβα δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν το αεροσκάφος από λάθος.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό επικοινώνησε, το Σάββατο, με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί. Ο Τριντό είπε στους δημοσιογράφους πως ο Ροχανί δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με τους Καναδούς ερευνητές.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020, 19:49