Ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι παρέτεινε το κλείσιμο των συνόρων της χώρας για τους ξένους, εκτός από τους Αμερικανούς, και την υποχρεωτική καραντίνα όσων εισέρχονται στη χώρα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το κλείσιμο των συνόρων της χώρας, που θα έληγε χθες, παρατάθηκε «έως τις 31 Ιουλίου», σύμφωνα με ανακοίνωση της υγειονομικής υπηρεσίας του Καναδά. Όσον αφορά το μέτρο της καραντίνας, τίθεται εκ νέου σε ισχύ έως τις 31 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καναδική κυβέρνηση επισήμανε ότι τα σύνορα της χώρας με τις ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά «τουλάχιστον έως τις 21 Ιουλίου», καθώς σήμερα είναι η εθνική γιορτή της χώρας και στις 4 Ιουλίου η εθνική γιορτή των ΗΠΑ.

Τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά έχουν σφραγιστεί από τις 21 Μαρτίου, με εξαίρεση τη διέλευση εμπορευμάτων και αγαθών.

Στα μέσα Μαρτίου η κυβέρνηση του Καναδά είχε ανακοινώσει ότι κλείνουν τα σύνορα της χώρας για τις «μη απαραίτητες μετακινήσεις» ξένων. Στη συνέχεια κατέστησε υποχρεωτική την καραντίνα των 14 ημερών για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό. Από τις αρχές Ιουνίου μπορούν να εισέρχονται στη χώρα όσοι έχουν παιδιά, γονείς ή σύζυγο που ζουν στον Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι χθες στον Καναδά είχαν καταγραφεί περίπου 104.000 κρούσματα της Covid-19 και 8.600 θάνατοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης