Η καναδική δικαιοσύνη έκρινε ένοχο έναν λευκό αστυνομικό που κατηγορείτο ότι ξυλοκόπησε και άφησε τυφλό από το ένα μάτι έναν νεαρό Αφροαμερικανό το 2016, μια υπόθεση που προσέλκυσε τεράστια προσοχή στον Καναδά, εν μέσω του διαλόγου για τον συστημικό ρατσισμό στην αστυνομία.

Ο Μάικλ Τέριο, στέλεχος της αστυνομίας στο Τορόντο, που δεν βρισκόταν σε υπηρεσία όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, έχοντας πλάι του τον αδελφό του Κρίστιαν, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Οντάριο ως προς την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε τον Νταφόντε Μίλερ και τον χτύπησε με μεταλλικό σωλήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κρίστιαν Τέριο απαλλάχθηκε. Ο Νταφόντε Μίλερ, ήταν τότε 19 ετών, όταν έχασε το αριστερό του μάτι μετά την επίθεση, την 28η Δεκεμβρίου 2016.

Οι δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για επίθεση με σκοπό την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών με επιβαρυντικές περιστάσεις και για παρακώλυση της δικαιοσύνης, είχαν δηλώσει αθώοι και ότι ενήργησαν σε αυτοάμυνα.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο Μίλερ λήστευε αυτοκίνητα πριν από τον καβγά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε με φόντο τις διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας και στον Καναδά, που πυροδότησε το κίνημα στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη, που απέχει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τον Καναδά.

Η ποινή που θα επιβληθεί στον Μάικλ Τέριο θα ανακοινωθεί σε ακροαματική διαδικασία τη 15η Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης