Καναδάς: Έφτιαξαν site για να βοηθούν τους Σύρους πρόσφυγες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016, 09:20
Καναδάς: Έφτιαξαν site για να βοηθούν τους Σύρους πρόσφυγες
Ειδικό ιστότοπο καταγραφής και βοήθειας των Σύρων προσφύγων που εισέρχονται στον Καναδά δημιούργησε η κυβέρνηση της χώρας, ώστε η κοινότητα των Σύρων του Καναδά να μπορεί να εντοπίζει και να υποστηρίζει κατά το δοκούν τους ομοεθνείς που καταφτάνουν.

Το Syrian Family Links είναι ο πρώτος ιστότοπος του είδους του και αποτελεί μέρος του πλάνου για υποδοχή 25.000 Σύρων προσφύγων στη χώρα.

Ο ιστότοπος αποκαθιστά ένα πρόβλημα στη διαδικασία μετεγκατάστασης: άνθρωποι που επιθυμούν να βοηθήσουν δεν μπορούν να βρουν πρόσφυγες να βοηθήσουν, όπως εξήγησε η Κάρολιν Ντέιβις, εκτελεστική διευθύντρια της ΜΚΟ Catholic Crosscultural Services που συνεργάζεται με το πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση του Καναδά επιτρέπει τη λεγόμενη ιδιωτική χορηγία, σύμφωνα με την οποία απλοί πολίτες μπορούν να γίνουν ανάδοχοι και να καλύπτουν για τη φροντίδα, τη στέγαση και άλλες παροχές στους πρόσφυγες για χρονικό διάστημα ενός έτους.

«Οι Καναδοί σε όλη τη χώρα ενώθηκαν για να βοηθήσουν τους ευάλωτος Σύρους πρόσφυγες σε μια αληθινά εθνική προσπάθεια» δήλωσε ο Τζον Μακόλουμ, υπουργός Μετανάστευσης σε ανακοίνωση του.
Η κυβέρνηση υπολογίζει πως η δαπάνη ενός ιδιώτη χορηγού θα πρέπει να ανέρχεται σε σχεδόν 13.000 δολάρια Καναδά (περίπου 8.440 ευρώ) ανά πρόσφυγα ή 30.000 δολάρια Καναδά (19.270 ευρώ) για μια πενταμελή οικογένεια.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των 14.000 Σύρων προσφύγων που ζουν στον Καναδά έχουν υποστηριχθεί με χορηγίες ιδιωτών, σύμφωνα με την καναδική κυβέρνηση.

Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους στον Καναδά που αναζητούν έναν τρόπο να βοηθήσουν οικονομικά τους πρόσφυγες, δήλωσε η Τζάνετ Ντεντς, εκτελεστική διευθύντρια του Καναδικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στο Μόντρεαλ. «Καλύπτεται ένα κενό που υπήρχε για καιρό» τόνισε.

Περισσότεροι από 40.000 Καναδοί υπήκοοι κατάγονται από τη Συρία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016, 09:26