Ένας Βιετναμέζος πρόσφυγας στον Καναδά εμφανίστηκε την Τετάρτη για να διεκδικήσει τα κέρδη του από το Λόττο, συνολικά 60 εκατομμύρια καναδικά δολάρια, αφού προετοιμάστηκε ψυχολογικά επί… δέκα μήνες για την αλλαγή που θα φέρει στη ζωή του αυτή η τεράστια περιουσία.

“Άρχισα να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να κάνει αυτό το ποσό στην οικογένειά μου”, είπε ο Μπον Τρουόνγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Έντμοντον της Αλμπέρτας. “Αντιλήφθηκα ότι θα άλλαζαν πολλά πράγματα και ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα ήμασταν έτοιμοι”, εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δέκα μήνες από την ημέρα που έπαιξε τους νικηφόρους αριθμούς –τους ίδιους που επέλεγε εδώ και χρόνια– αποφάσισε τελικά να παραλάβει τα κέρδη του. “Είμαστε έτοιμοι!” είπε ο 55χρονος κηπουρός στην εταιρεία που οργανώνει το παιχνίδι.

Με τα χρήματα αυτά ο Τρουόνγκ σκοπεύει να αποπληρώσει την υποθήκη του, όλους τους άλλους λογαριασμούς και μετά να κάνει διακοπές, προτού να επιστρέψει και πάλι στη δουλειά του.

Ο Μπον Τρουόνγκ έφτασε στον Καναδά πριν από 36 χρόνια μαζί με την οικογένειά του. “Ήρθαν εδώ χωρίς να έχουν τίποτα, μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, και ρίχτηκαν στη δουλειά”, είπε η ανιψιά του, Μίνα Τρουόνγκ. “Τριάντα χρόνια μετά, έλαβαν την αμοιβή τους και χαίρομαι για αυτούς”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τρουόνγκ δεν έχει ακόμη αποκαλύψει στα μικρά παιδιά του πόσα χρήματα κέρδισε, επειδή θέλει να τους εμφυσήσει την αξία της εργασίας. “Ίσως να τους το πω, σε δέκα-είκοσι χρόνια”, είπε γελώντας.

Πηγές: ΑΠΕ, AFP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης