Οι Αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι αναγνώρισαν τον ύποπτο ο οποίος συνελήφθη για τον φόνο ενός ανθρώπου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη στη διάρκεια ομιλίας της νεοεκλεγείσας πρωθυπουργού του Κεμπέκ, Polin Maroua.

Πρόκειται για τον Richard Henry Bain, 61 ετών, ιδιοκτήτη καταστήματος με είδη κυνηγιού, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών στη συγκεκριμένη επαρχία του Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τηλεοπτικό δίκτυο RDI μετέδωσε πλάνα που δείχνουν έναν άντρα να φορά μαύρη μάσκα και ρούχα και να μεταφέρεται από την αστυνομικούς μέσα σε ένα όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές δεν επιβεβαίωσαν αν ο δράστης ήταν οπλισμένος με Καλάσνικοφ, παρόλο που στα πλάνα (τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα) εμφανίζονται αστυνομικοί να αφαιρούν με τη βία ένα όπλο τέτοιου τύπου από τα χέρια του υπόπτου.

«Οι Άγγλοι ξυπνούν» δήλωσε ο δράστης καθώς μεταφερόταν στο περιπολικό, τη στιγμή που η Polin Maroua έχει ήδη δεσμευτεί να ενισχύσει την νομοθεσία με την οποία διασφαλίζεται η κυριαρχία της γαλλικής γλώσσας στη συγκεκριμένη επαρχία, ενέργεια όμως που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε μέλη της αγγλόφωνης κοινότητας.

Δείτε το video…

Νίκη για το Αυτονομιστικό Κόμμα

Η παράταξη της νεοεκλεγείσας πρωθυπουργού (Αυτονομιστικό Κόμμα) κέρδισε την Τρίτη οριακά στις εκλογές στο Κεμπέκ και θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, επιστρέφοντας στην εξουσία ύστερα από εννέα χρόνια παραμονής στην Αντιπολίτευση. Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι αρκετά δύσκολο να προωθήσει κρίσιμα νομοσχέδια για τη Δημόσια Διοίκηση καθώς θα χρειαστεί τη συγκατάθεση αντίπαλων κομμάτων, τα οποία δεν δείχνουν προς το παρόν να συμφωνούν με αρκετά από αυτά που προτείνει η Polin Maroua.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών τα ποσοστά και οι έδρες των τριών πρώτων κομμάτων κατανέμονται ως εξής:

Αυτονομιστικό Κόμμα: 32% και 54 έδρες
Φιλελεύθερο Κόμμα: 31,1% και 50 έδρες
Συνασπισμός για το Μέλλον του Κεμπέκ: 27% και 19 έδρες

Εν τω μεταξύ, τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει τα πλάνα τα οποία δείχνουν τη στιγμή που ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί μέσα στην αίθουσα όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία της Polin Maroua. Άνδρες της προσωπικής φρουράς της πρωθυπουργού έσπευσαν κοντά της για να την προστατέψουν και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα εγχώρια Μ.Μ.Ε. η διακοπή συνέβη όταν είπε τη φράση: «Το μέλλον του Κεμπέκ είναι να γίνει κυρίαρχο κράτος».

Τα πυρά ακούστηκαν από τον χώρο του βεστιαρίου, ενώ όπως μετέδωσε το Associated Press, ο ένοπλος επιχείρησε να βάλει και φωτιά.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Κεμπέκ: Οι αυτονομιστές στην εξουσία – Τα περιθώρια στενά, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012, 13:24
Καναδάς: Αιματηρή επίθεση σε ομιλία στο Μόντρεαλ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012, 07:52

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης