Οι Αρχές στην Καμπότζη έκλεισαν όλες τις αγορές στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ το Σάββατο σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να παρακαλούν τις Αρχές να τους προσφέρουν βοήθεια σε τρόφιμα για να επιβιώσουν.

Η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, όμως ένα ξέσπασμα της επιδημίας που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου προκάλεσε άνοδο των μολύνσεων, οι οποίες πλέον φτάνουν τις 8.848, ενώ οι θάνατοι από Covid-19 τους 61.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Πνομ Πενχ επιβλήθηκε lockdown στις 15 Απριλίου και οι Αρχές έχουν κηρύξει κάποιες περιοχές “κόκκινες ζώνες”. Σε αυτές οι κάτοικοι επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για ιατρικούς λόγους.

Η δημαρχία της Πνομ Πενχ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι όλες οι αγορές της πόλης θα κλείσουν έως τις 7 Μαΐου, εξηγώντας ότι έχει παρατηρηθεί εκεί άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού και καλώντας τους πωλητές να υποβληθούν σε τεστ για Covid-19.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών να προσφέρουν τρόφιμα στους κατοίκους που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, αξιωματούχοι της πόλης έχουν δώσει σε χιλιάδες οικογένειες 25 κιλά ρυζιού, ένα κουτί σάλτσας σόγια, μια σακούλα σάλτσας ψαριού και μια σακούλα παστών ψαριών, σύμφωνα με τη σελίδα του δημαρχείου της Πνομ Πενχ στο Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου άνθρωποι που έχουν έκτακτη ανάγκη για τρόφιμα μπορούν να χρησιμοποιούν μια ομάδα που δημιούργησε η κυβέρνηση της Καμπότζης στο Telegram. Μέχρι στιγμής χιλιάδες πολίτες έχουν ζητήσει να λάβουν βοήθεια.

“Το όνομά μου είναι Τουν Σρεϊφός και ζητώ βοήθεια σε τρόφιμα στη διάρκεια του lockdown (…) η οικογένειά μου αποτελείται από 11 μέλη”, έγραψε κάποιος.

“Εγώ και η οικογένειά μου ζητάμε άμεση βοήθεια σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης (…) το οικογενειακό μας εισόδημα εξαλείφθηκε επειδή έκλεισε το εργοστάσιο και λόγω του lockdown”, ανέφερε ο Θορν Μενγκ, που έχει πενταμελή οικογένεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης