Μία νέα ιστοσελίδα γεννήθηκε στο Λονδίνο η οποία έως τον Ιανουάριο θα μετακομίσει στο Παρίσι. Είναι η «Ahval» που σημαίνει γεγονότα στη τουρκική γλώσσα. Η διαδικτυακή παραγωγή της θα γίνεται σε τρεις γλώσσες, την Τουρκική, την Αγγλική και την Αραβική.

Οι χρηματοδότες είναι πεφωτισμένοι άραβες. Ο λόγος συγκρότησης αυτού του forum, διότι περί πλατφόρμας πρόκειται, είναι ξεκάθαρος. Να υπάρξει ένας δημοσιογραφικός πυρήνας στον οποίο κάθε αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, κάθε προοδευτικός και δημοκρατικός άνθρωπος από την Τουρκία ή Τούρκος που ζει στο εξωτερικό, κάθε πανεπιστημιακός, επιστήμονας, οικονομολόγος που επιθυμεί να αναλύσει, να εικονογραφήσει, να αποκαλύψει την σημερινή κατάσταση στην Τουρκία, θα μπορεί να συμμετέχει στο εγχείρημα. Επικεφαλής της προσπάθειας είναι επαγγελματίες Τούρκοι δημοσιογράφοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν πια καιρός να υπάρξει μία τέτοια ενωτική, συνδυαστική και πολύπλευρη προσπάθεια συγκέντρωσης όλων αυτών που αντιλαμβάνονται πως η Τουρκία έχει εισέλθει σε μία αδιέξοδη ατραπό η οποία οδηγεί αναπόφευκτα στην διόγκωση των προβλημάτων της αλλά και της όξυνσης των σχέσεων της με εχθρούς και παραδοσιακούς φίλους, συμμάχους αλλά και γείτονες. Είναι πολλοί οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και διανοούμενοι, επαγγελματίες και επιστήμονες που έχουν αντιληφθεί πώς η ισλαμική στροφή της Τουρκίας είναι οδυνηρή και οδηγεί σε ολισθηρά εδάφη. Έχουν επίσης αντιληφθεί πώς η Τουρκία από μέρος της λύσης του προβλήματος της Εγγύς Ανατολής αποτελεί πλέον μέρος του μείζονος προβλήματος. Τέλος είναι και οι δημοκρατικοί θεσμοί οι οποίοι πλήττονται σε όλα τα επίπεδα. Η Τουρκία είναι πια μια χώρα ανελευθεριών.

Το «Ahval» ήρθε για να συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό. Αυτό της πραγματικής ,αντικειμενικής και πέρα από πάθη ενημέρωσης των Τούρκων πολιτών αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Η σύνθεση της ομάδας των ανθρώπων που θα συντονίσουν την προσπάθεια αποτελεί και την εγγύηση για την παραγωγή ενός γνήσιου δημοσιογραφικού προϊόντος. Το zougla.gr θα φιλοξενήσει με χαρά αυτό το εγχείρημα και θα σταθεί στο πλευρό των τούρκων συναδέλφων που το αποτολμούν.

Οι δημοσιογράφοι που ηγούνται αυτής της προσπάθειας είναι αποδεδειγμένα εξαιρετικοί επαγγελματίες οι οποίοι έχουν καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία της τουρκικής δημοσιογραφίας. Είναι ο Yavuz Baydar που ζει πια στην Κεντρική Ευρώπη, ο Ergun Babahan ο οποίος βιώνει την αυτοεξορία του πέραν του Ατλαντικού, ο Illhan Tanir και ο Ghassan Ibrahim.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Πατήστε εδώ για να εισέλθετε στην ιστοσελίδα «Ahval». Καλή περιήγηση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης