Ο Ρικ Σαντόρουμ, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, υποστήριξε σήμερα ότι οι Αφγανοί θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη, γιατί «αντέδρασαν υπερβολικά» στο κάψιμο των αντιτύπων του Κορανίου.

Ο υπερσυντηρητικός, χριστιανός πολιτικός, διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε «καμία σκόπιμη, ασεβής πράξη» εκ μέρους των αμερικανικών Αρχών στη στρατιωτική βάση του Μπάγκραμ, στα βόρεια της Καμπούλ, όπου πολλά αντίτυπα του Κορανίου κάηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαντόρουμ επέκρινε επίσης τη συγγνώμη του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι δεν ήταν απαραίτητο κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NBC, είπε ότι ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι και οι Αφγανοί πολίτες θα πρέπει να απολογηθούν «για τις επιθέσεις και τις δολοφονίες των στρατιωτών μας και επειδή αντέδρασαν υπερβολικά σε αυτό το λάθος που διαπράχθηκε από απροσεξία. Αυτό είναι το πραγματικό έγκλημα και όχι ό,τι έκαναν οι στρατιώτες μας».

Ο αντίπαλός του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ, είχε δηλώσει νωρίτερα στο κανάλι Fox News ότι η συγγνώμη του προέδρου Ομπάμα «ανησυχεί πολύ κόσμο».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης