Το ισλαμιστικό Μέτωπο Αλ Νούσρα απηύθυνε το Σάββατο κάλεσμα στους τζιχαντιστές που βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο να πλήξουν κράτη της Δύσης τα οποία συμμετέχουν στους βομβαρδισμούς κατά θέσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία και στο Ιράκ. Το Μέτωπο Αλ Νούσρα κατήγγειλε ότι οι επιδρομές που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ αποτελούν «πόλεμο κατά του Ισλάμ».

«Αυτά τα κράτη έχουν πραγματοποιήσει μια φρικιαστική πράξη, που πρόκειται να τα θέσει σε μια λίστα στόχων των τζιχαντιστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν πρόκειται για πόλεμο κατά του Αλ Νούσρα, αλλά για πόλεμο εναντίον του Ισλάμ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία διυλιστήρια καταστράφηκαν την Κυριακή στο βόρειο τμήμα της Συρίας κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών από μαχητικά αεροσκάφηΟι προειδοποιήσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης στη Συρία έρχονται ενώ τα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού συνεχίζονται. Την Κυριακή καταστράφηκαν τρία διυλιστήρια πετρελαίου που ελέγχει το Ισλαμικό Χαλιφάτο στο βόρειο τμήμα της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση. Επιπλέον, τουλάχιστον 12 διυλιστήρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι τζιχαντιστές ελέγχουν επτά πετρελαιοπηγές και δύο διυλιστήρια στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και έξι από τις δέκα πετρελαιοπηγές της Συρίας, κυρίως στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ. Εκτιμάται πως από την έναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών έχει σταματήσει η άντληση μαύρου χρυσού από τις πετρελαιοπηγές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Β.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης