Έκκληση για μαζική προσέλευση στις κάλπες απηύθυνε την Πέμπτη ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας ενόψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή.

«Καλώ τους Γάλλους να ψηφίσουν. Τους καλώ να μας δώσουν μια μεγάλη πλειοψηφία, στέρεη και συνεκτική», ανέφερε ο François Hollande στη διάρκεια επίσκεψής του σε ένα σχολείο στην Ουάζ, στo βόρειο τμήμα της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της «OpinionWay/Fiducial» το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και οι σύμμαχοί του αναμένεται να καταλάβουν από 290 ως 320 έδρες στην Εθνοσυνέλευση, ξεπερνώντας το όριο των 289 εδρών που χρειάζονται για την απόλυτη πλειοψηφία. Εάν η εκτίμηση επιβεβαιωθεί, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών θα μπορεί να προωθεί νόμους χωρίς τη συγκατάθεση της Αντιπολίτευσης.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, η Δεξιά, με μεγαλύτερο κόμμα την Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) θα καταλάβει 209 ως 247 έδρες, ενώ το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλάβει ξανά έδρες στην Εθνοσυνέλευση για πρώτη φορά μετά τα μέσα του 1980.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης