Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οι νέες δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην κρίση στην Ουκρανία είναι «κακόβουλες» και ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν έχουν λυγίσει ποτέ καμία χώρα.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης ότι οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα βοηθήσουν την Ουκρανία και θα τροφοδοτήσουν τα αντι-αμερικανικά αισθήματα στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ στο Κίεβο, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε ότι η επιβολή των νέων κυρώσεων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι οι απόπειρες της Μόσχας να διαιρέσει την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες απέτυχαν.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως τον εφοδιασμό με όπλα των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία και προειδοποίησε ότι οι απόπειρες κατάληψης της Ουκρανίας θα αποτύχουν.

«Ολες οι απόπειρες της Ρωσίας να προκαλέσει διαίρεση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν προορισμένες να αποτύχουν» είπε, κατηγορώντας τη Μόσχα για αποστολή δεκάδων τανκς, αντιαεροπορικών πυραύλων και πρακτόρων στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αρκετά, Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν)! Είναι ώρα να τερματίσεις τον πόλεμο, να σταματήσεις να εφοδιάζεις τους αλήτες και τους αυτονομιστές, και να τροφοδοτείς την ιδέα της δημιουργίας της Μεγάλης Ρωσίας εις βάρος της Ουκρανίας» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης