Ο γραμματέας ασφάλειας της Πολιτείας του Ρίο, Χοσέ Μαριάνο Μπελτράμε, δήλωσε την Τρίτη ότι, παρά την κοινωνική αναταραχή που συγκλόνισε τη Βραζιλία, δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σχέδιο και στα μέτρα ασφάλειας για την Παγκόσμια Ημέρα της Καθολικής που πρόκειται να διεξαχθεί στο τέλος Ιουλίου.

Ο κ. Μπελτράμε κάλεσε τους προσκυνητές «να μην πέσουν στην παγίδα του πανικού», τονίζοντας ότι πρόκειται «για έκκληση στην ειρήνη και όχι τη βία». «Λέω στους πολίτες να έρθουν στο Ρίο και να είναι προσκυνητές του νέου Ρίο ντι Τζανέιρο. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη σύναξη καθολικής νεολαίας όλων των εποχών», διαβεβαίωσε ο Μπελτράμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Καθολικής Νεολαίας είναι προγραμματισμένη να διοργανωθεί μεταξύ 23 και 28 Ιουλίου στο Ρίο. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια νέοι, αναμένεται να παραστούν στις συνεδριάσεις με την παρουσία του νέου πάπα Φραγκίσκου ο οποίος με αυτή την ευκαιρία θα κάνει το πρώτο μεγάλο ταξίδι του στο εξωτερικό.

Στις 21 Ιουνίου, πάνω από 1, 2 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι αρχικά για τις υψηλές τιμές στις δημόσιες μεταφορές. Το κίνημα όμως εξελίχθηκε σε μια άνευ προηγουμένου εκδήλωση κοινωνικής αντίδρασης για τις κακές δημόσιες υπηρεσίες, τη διαφθορά και τις υπέρογκες δαπάνες για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2014 στη Βραζιλία.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης