Πακιστανός πανεπιστημιακός τον οποίο απελευθέρωσε ο στρατός, έπειτα από 4 χρόνια αιχμαλωσίας από τους Ταλιμπάν, αποκάλυψε μία απίστευτη ιστορία…

Ο ίδιος αφηγήθηκε ότι συνάντησε τον πρώην ηγέτη Χακιμουλάχ Μεχσούντ, που σκοτώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από ένα αμερικανικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αλλά και ότι παρέδιδε μαθήματα αγγλικών και μαθηματικών στα παιδιά των δεσμωτών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O καθηγητής στα χρόνια της ομηρίαςΤα μέλη του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP) είχαν απαγάγει το Σεπτέμβριο του 2010 τον Άτζμαλ Χαν, αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Ισλαμία στην Πεσάβαρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Ο Χαν είχε εμφανιστεί σε βίντεο των Ταλιμπάν να απευθύνει έκκληση στις αρχές να διαπραγματευτούν την απελευθέρωσή του, όμως οι συζητήσεις με τους αντάρτες δεν είχαν καρποφορήσει ποτέ, καθώς οι τελευταίοι απαιτούσαν σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση σημαντικών διοικητών των ανταρτών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Αυτοί που με απήγαγαν και έρχονταν να με δουν έδειχναν σεβασμό προς το πρόσωπό μου. Δε με βασάνισαν… όμως το να είσαι μακριά από το σπίτι σου, αυτό είναι βασανιστήριο από μόνο του» δήλωσε σήμερα ο Χαν σε μια ομάδα δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μία ημέρα ήρθαν να με δουν δύο παιδιά και άρχισα να τους κάνω μάθημα. Ο αριθμός των μαθητών αυξανόταν προοδευτικά και στο τέλος δίδασκα αγγλικά και μαθηματικά σε 32 παιδιά των Ταλιμπάν», είπε ο καθηγητής.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης