Την πόρτα εξόδου βλέπουν αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον τρία στελέχη της τράπεζας JPMorgan Chase που κατείχαν θέσεις «κλειδιά», καθώς ευθύνονται για τις ζημιές ύψους 2 δις δολαρίων, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της «The Wall Street Journal».

Και τα τρία πρόσωπα κατείχαν νευραλγικές θέσεις στο τμήμα επενδύσεων, το οποίο ευθύνεται για τις απώλειες ύψους 2 δις δολαρίων μέσα σε μερικές εβδομάδες, λόγω τοποθετήσεων σε παράγωγα που αποσκοπούσαν στην αντιστάθμιση του πιστωτικού κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η Ίνα Ντριού, που ήταν επικεφαλής του επενδυτικού τομέα από το 2005, και οι Χαβιέρ Μάρτιν-Αρτάχο και Μπρούνο Μισέλ Ικσίλ, στελέχη που εργάζονταν στο Λονδίνο, όπου έγιναν οι τοποθετήσεις, θα αποχωρήσουν.

Ο Ικσίλ είχε προσελκύσει την προσοχή κι είχε αποκτήσει μάλιστα το προσωνύμιο «η φάλαινα του Λονδίνου» μεταξύ συναδέλφων του, για μεγάλες συμφωνίες στις οποίες εμπλέκονταν περίπλοκα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Τζέιμι Ντάιμον, δήλωσε ότι η διοίκηση της εταιρείας διέπραξε σφάλμα, όταν δεν ανέλαβε δράση γρήγορα, ενόσω διατυπώνονταν ανησυχίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάναμε ένα φρικτό, τρομερό λάθος. Σχεδόν δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό» είπε ο Ντάιμον στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Η JPMorgan Chase δεν σχολίασε επίσημα το δημοσίευμα περί των αποχωρήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης