Έναν από τους σκύλους της θα χαρίσει η ρωσική αστυνομία στη γαλλική, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο πλαίσιο της μάχης κατά της τρομοκρατίας.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω της σελίδας της ρωσικής αστυνομίας στο Facebook δύο μέρες αφότου χιλιάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στην Ντίζελ, το επτάχρονο βελγικό μαλινουά που τραυματίστηκε θανάσιμα την Τετάρτη, κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος, κατά πολύ… νεότερος, αντικαταστάτης της ονομάζεται Ντομπρίνια – όπως ο θρυλικός ιππότης που στη ρωσική παράδοση εκπροσωπεί τις δυνάμεις του καλού, την στρατιωτική τέχνη και την αυταπάρνηση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, πάντως, δεν είχε ενημερωθεί προτού γίνει η σχετική ανάρτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη, αφού η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε τον θάνατο της Ντίζελ μέσω Twitter, τα retweets του μηνύματος ανήλθαν σε 16.000, ενώ κορυφαία trends αναδείχθηκαν τα hasgtags #JeSuisChien και #JeSuisDiesel («Είμαι σκύλος» και «Είμαι η Ντίζελ» αντίστοιχα).

Στιγμιότυπο από την τελευταία επιχείρηση της Ντίζελ

Η Ντίζελ ποζάρει με τα παράσημά της

Υπενθυμίζεται ότι η έφοδος στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί έγινε κατά την αναζήτηση του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, φερόμενου ως εγκέφαλου των πολύνεκρων επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Κατά την έφοδο, εκτός από την Ντίζελ, σκοτώθηκε ο ίδιος ο Αμπααούντ και η εξαδέλφη του Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, ενώ οκτώ άτομα συνελήφθησαν.

Πηγή: The Independent, Daily Mail

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης