Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν απόψε τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η ιταλική συντηρητική παράταξη επέλεξε τους υποψήφιους που θα στηρίξει, από αύριο, στις ψηφοφορίες για την εκλογή των νέων προέδρων της Βουλής και της Γερουσίας.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι, για τη Γερουσία επελέγη ο πρώην αντιπρόεδρός της και στέλεχος του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Ινιάτσιο Λα Ρούσα. Για την θέση του προέδρου της Βουλής, ο Ρικάρντο Μολινάρι, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Ματέο Σαλβίνι και πρώην εκπρόσωπος της Λέγκα στη Βουλή της Ρώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία, στο εσωτερικό της ιταλικής συντηρητικής παράταξης, φέρεται να προέκυψε μετά από μια σειρά τηλεφωνικών επαφών. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται ότι η αντιπολίτευση θα μπορέσει να εκλέξει εκπροσώπους της, μόνον για τις θέσεις αντιπροέδρων του ιταλικού κοινοβουλίου.

Ο Ινιάτσιο Λα Ρούσα κατάγεται από τη Σικελία, είναι 75 ετών και ξεκίνησε την πολιτική του δράση ως μέλος του ακροδεξιού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος. Έχει διατελέσει υπουργός Άμυνας σε κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πριν δέκα χρόνια, συμμετείχε στην ίδρυση του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι, Αδέλφια της Ιταλίας.

Ο Ρικάρντο Μολινάρι είναι 39 ετών, δικηγόρος στο επάγγελμα και κατάγεται από την πόλη Αλεσάντρια, κοντά στο Τορίνο. Έγινε μέλος της Λέγκα όταν ήταν 16 ετών και το 2013 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος στο Πεδεμόντιο. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2018 και ανέλαβε εκπρόσωπος του κόμματός στη Βουλή. Εκτός απροόπτου, αυτοί θα είναι οι νέοι πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης