Ιταλία: 31 γιατροί έχουν πεθάνει από κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 21:28
Ιταλία: 31 γιατροί έχουν πεθάνει από κορωνοϊό

Τριάντα ένας γιατροί έχασαν, έως τώρα, τη ζωή τους στην Ιταλία από τον κορωνοϊό. Δεκαεπτά ήταν οικογενειακοί γιατροί, όπως έκαναν γνωστό οι Αρχές.

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Σαν Καμίλο της Ρώμης, έξι γιατροί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, ενώ στην καθολική πολυκλινική Τζεμέλι της ιταλικής πρωτεύουσας, ολοκληρώνεται η πειραματική φάση ενός τεστ που θα προσφέρει ταχεία απάντηση.

Στο χωριό Νέρολα, στην περιοχή Σαμπίνα, έξω από τη Ρώμη, 72 κάτοικοι έχουν νοσήσει και απόψε αποφασίστηκε η δημιουργία «κόκκινης ζώνης», με απαγόρευση εξόδου και εισόδου από το χωριό. Στο δε λιμάνι της Τσιβιταβέκια, εξήντα χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, 40 άτομα που βρίσκονται σε οίκο ευγηρίας είναι θετικά στον ιό και το κτήριο μετατράπηκε σε «κέντρο για την καταπολέμηση του covid 19». Σε απομόνωση έχει τεθεί και σειρά οίκων ευγηρίας στην περιφέρεια της Σικελίας.

Όλοι οι Ιταλοί γιατροί ζητούν να υποβληθούν το γρηγορότερο δυνατό σε τεστ για την ανίχνευση του ιού, ώστε να μην μεταδώσουν, άθελά τους, τον κορωνοϊό σε αμέτρητους ασθενείς. Κάτι που μπορεί να συνέβη, σε κάποιες περιπτώσεις, τις περασμένες εβδομάδες.

Το αίτημα μαζικής πραγματοποίησης τεστ σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, προβάλλουν απόψε και πάνω από 20 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στη Λομβαρδία, η οποία επλήγη όσο καμία άλλη από τον ιό.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 21:33