Στη χθεσινή δολοφονία του μαφιόζου Μάριο Λουτσιάνο Ρομίτο, του κουνιάδου του, Ματέο Ντε Πάλμα, και δυο αγροτών, χθες στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας, αναφέρθηκε ο εθνικός εισαγγελέας κατά της μαφίας Φράνκο Ρομπέρτι.

«Το οργανωμένο έγκλημα της Απουλίας δεν ανήκει στην β’ κατηγορία. Αντιθέτως, χαρακτηρίζεται από μια μορφή ιδιαίτερα βάρβαρης βίας», δήλωσε στην ραδιοφωνία της Rai. Ο δικαστικός πρόσθεσε ότι ο πόλεμος ανάμεσα στις διάφορες φατρίες της νοτιοανατολικής Ιταλίας άρχισε πριν από 30 χρόνια και προκάλεσε συνολικά 300 νεκρούς. Μόνο στο 20% των περιπτώσεων, όμως, μπόρεσαν να εντοπισθούν και να καταδικασθούν οι εντολοδότες και οι αυτουργοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ρομπέρτι, οι χθεσινές δολοφονίες συνδέονται με την διακίνηση των λεγόμενων μαλακών ναρκωτικών και την εισαγωγή τους από την Αλβανία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα παράνομη δραστηριότητα η οποία ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την μαφία της Απουλίας και ειδικότερα από τους νονούς της ευρύτερης περιοχής της πόλης Φότζια.

Οι ιταλικές αρχές ζήτησαν να υπάρξει στενότερη συνεργασία με την αλβανική κυβέρνηση, με στόχο να μπορέσει να περιορισθεί όσο περισσότερο γίνεται το παράνομο αυτό εμπόριο και να σπάσουν οι αρχικοί κρίκοι της συγκεκριμένης μαφιόζικης αλυσίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης