Συνελήφθη στην Ιταλία ένας ακόμη ύποπτος, που σχετίζεται με την υπόθεση του Ρώσου πολίτη και ανώτατου διευθυντικού στελέχους της ρωσικής εταιρείας Rostec Αλεξάντρ Κορσουνόφ, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για τον Ιταλό Μαουρίτσιο Πάολο Μπιάνκι. Και οι δύο κατηγορούνται από τις αμερικανικές αρχές για βιομηχανική κατασκοπεία που διενεργούσαν εις βάρος της εταιρείας GE Aviation, ενώ κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 10ετή ποινή φυλάκισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος Αλεξάντρ Κορσουνόφ κατηγορείται για κλοπή εμπορικών μυστικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή κινητήρων PD-14 για το νέο ρωσικό αεροσκάφος MC-21. Οι αμερικανικές αρχές υποπτεύονται ότι μπορεί να υποκλαπέντα μυστικά να χρησιμοποιήθηκαν και για την κατασκευή κινητήρων PD-35 που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του ρωσο-κινεζικού αεροσκάφους CR929.

Ο Κορσουνόφ συνελήφθη στις 30 Αυγούστου στην Ιταλία με διεθνές ένταλμα που είχαν εκδώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση. Ο Μπιάνκι συνελήφθη στις 2 Οκτωβρίου στο Σαν Μαρίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης