Ιταλία: Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ σε συγκέντρωση κατά των εμβολιασμών στο Μιλάνο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021, 21:05
Ιταλία: Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ σε συγκέντρωση κατά των εμβολιασμών στο Μιλάνο

Παρά την απαγορευτική απόφαση της Ιταλίδας υπουργού Εσωτερικών, πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και επικριτές του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» εισήλθαν, πριν από λίγο, στην κεντρική πλατεία του Μιλάνου, Πιάτσα Ντουόμο, στο αποκορύφωμα των σημερινών κινητοποιήσεων τους στις οποίες έδωσε το παρόν ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, γιός του Μπομπ Κένεντι.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κλείσουν τις οδούς που οδηγούν στην πλατεία αλλά οι διαδηλωτές μπερδεύτηκαν μέσα στο μεγάλο πλήθος που είχε βγει για την καθιερωμένη, σαββατιάτικη βόλτα και χρησιμοποιώντας μικρές παρόδους έφτασαν τελικά στην πλατεία Ντουόμο.

Υπήρξαν στιγμές έντασης με την αστυνομία χωρίς όμως τραυματισμούς. Νωρίτερα, οι πολίτες είχαν προσπαθήσει να συντονίσουν τις κινήσεις τους μέσω Telegram στο διαδίκτυο. Στην Ρώμη, οι αμφισβητίες του «πράσινου πάσου» προχώρησαν μόνον σε καθιστική διαμαρτυρία -η οποία επιτρέπεται από τους νέους κανόνες- με σύνθημα: «είμαστε ο λαός της κάθε ιταλικής πλατείας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε αποφάσισε να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις αυτές σε όλα τα κεντρικά σημεία των πόλεων, τις πορείες, όπως και κάθε είδους διαδήλωση κοντά σε γραφεία κομμάτων, συνδικάτων, στην Βουλή, στην Γερουσία και στα διάφορα υπουργεία.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021, 21:05