Ο πάπας Φραγκίσκος αναρρώνει μετά την επέμβαση στο έντερο στην οποία υποβλήθηκε την Τετάρτη, στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης. Το απόγευμα της Πέμπτης, «έσπασε το πρωτόκολλο», όπως συνηθίζει, και ζήτησε από τους συνεργάτες του να του δώσουν το κινητό τηλέφωνο. Ακολούθως, τηλεφώνησε στη μητέρα του μικρού Μιγκέλ Άνχελ, του παιδιού που είχε βαπτίσει πριν από δύο μήνες στο ίδιο νοσοκομείο, κατά την προηγούμενη εισαγωγή του, εξαιτίας οξείας βρογχίτιδας. Ο μικρός, περουβιανής καταγωγής, νοσηλευόταν στην καθολική πολυκλινική ύστερα από την πτώση του από παιδικό κάθισμα.

Το μεσημέρι η μητέρα του Μιγκέλ Άνχελ είχε πάει στο νοσοκομείο Τζεμέλι για να ευχαριστήσει τον πάπα Φραγκίσκο, να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση και να του αφήσει φωτογραφίες της οικογένειάς της με την αφιέρωση «να ξαναποκτήσεις γρήγορα όλες τις δυνάμεις σου». «Θα μας άρεσε να περάσουμε ένα απόγευμα μαζί για να γνωρίσεις καλύτερα την οικογένειά μας διότι, πλέον, είσαι μέρος της ζωής μας», έγραψε η λατινοαμερικανή μητέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι δεν μπόρεσε να συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της τηλεφώνησε λίγο αργότερα για να την ευχαριστήσει και να της υποσχεθεί ότι, εκτός απροόπτου, θα ξανασυναντηθούν σύντομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης