Η Γαλλία και η Ιταλία σε σημερινές τους δηλώσεις ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέτρα για να αντισταθμίσει τις συνέπειες στις ευρωπαϊκές οικονομίες από το ξέσπασμα του Covid-19.

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα η οποία έχει πληγεί περισσότερο από όλες από το ξέσπασμα της επιδημίας,καθώς μετράει 7.375 κρούσματα και 366 θανάτους. Χθες μάλιστα η κυβέρνηση έθεσε σε καραντίνα μεγάλες περιοχές του ιταλικού Βορρά στις οποίες διαμένουν περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε αύξηση των δαπανών της στο πλαίσιο μιας ‘μαζικής θεραπείας σοκ’, ώστε να αντισταθμιστούν οι οικονομικές συνέπειες της επιδημίας.

Σε ξεχωριστή του δήλωση του Ιταλικό Υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει ότι«η κυβέρνηση δεν θα φεισθεί προσπαθειών για να εξασφαλίσει πως ένα πακέτο μέτρων θα συμφωνηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συντονισμό με ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα».

Την ίδια ώρα στην Γαλλία, ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να καταρτιστεί ένα ‘μαζικό’ σχέδιο οικονομικής τόνωσης από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης,με στόχο την αντιστάθμιση των οικονομικών συνεπειών από την εξάπλωση του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λεμέρ σε δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter πως το ποσό το οποίο θα χρειαστεί για να υλοποιηθεί το σχέδιο τόνωσης θα συζητηθεί στη διάρκεια συνεδρίασης των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου.

Ο Λεμέρ προσέθεσε ότι η εξάπλωση του κορονοϊού μπορεί να προκαλέσει μείωση της οικονομικής ανάπτυξης της Γαλλίας κάτω από το 1% το 2020 σε αντιδιαστολή με την αρχική του εκτίμηση που προέβλεπε ανάπτυξη 1,3%.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης