Δύο Αμερικανοί τουρίστες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία ενός αστυνομικού κοντά στο ξενοδοχείο που διέμεναν στη Ρώμη το 2019 και καταδικάστηκαν σε ποινές ισόβιας κάθειρξης, στην ετυμηγορία που ανέγνωσε δικαστής χθες σε μια γεμάτη δικαστική αίθουσα.

Ο Φίνεγκαν Λι Έλντερ, ο οποίος ήταν 19 χρονών τότε, είχε ομολογήσει ότι μαχαίρωσε τον αστυνομικό Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου 2019, καθώς ο φίλος του, Γκάμπριελ Κρίστιαν Νατάλε Χιορθ, τότε 18 ετών, συνομιλούσε με έναν άλλο αστυνομικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι δύο νεαροί ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν σε αυτοάμυνα καθώς πίστευαν ότι οι δύο αστυνομικοί, που δεν ήταν ένστολοι τη στιγμή του περιστατικού, ήταν κακοποιοί που είχαν σταλεί για να τους πιάσουν μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αγοράς ναρκωτικών.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τους και επέβαλε την σκληρότερη ποινή που προβλέπεται στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα, οι καταδικασμένοι που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης δικαιούνται να υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης μετά από 21 χρόνια, εάν έχουν καλό ιστορικό συμπεριφοράς.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης δήλωσαν πως θα εφεσιβάλουν την απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 35χρονος Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα ήταν άοπλος και μαχαιρώθηκε 11 φορές από τον Έλντερ με ένα μαχαίρι 18 εκατοστών που είχε φέρει μαζί του από τις ΗΠΑ. Η δολοφονία του αστυνομικού, που μόλις είχε παντρευτεί, σόκαρε την Ιταλία και αρχικά επικρατούσε δυσπιστία για το κατά πόσον οι δύο νεαροί τουρίστες θα τιμωρηθούν.

Οι δύο Αμερικανοί, που κατάγονται από την Καλιφόρνια, κρίθηκαν επίσης ένοχοι για απόπειρα εκβιασμού, επίθεσης, αντίστασης σε κρατικό αξιωματούχο και για κατοχή ενός μαχαιριού τύπου επίθεσης χωρίς δικαιολόγηση.

Οι δυο τους οδηγήθηκαν έξω από την δικαστική αίθουσα ακριβώς μετά την ανακοίνωση της ποινής τους. Η σύζυγος του Τσερτσιέλο Ρέγκα, που κρατούσε μια φωτογραφία του νεκρού συζύγου της, βρέθηκε επίσης στο δικαστήριο και ξέσπασε σε δάκρυα μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης