Οι επιθέσεις στην Καθολική Εκκλησία για την «υποκριτική» στάση που είχε αναφορικά με την αντιμετώπιση του Λούτσιο Ντάλλα είναι μία «πολεμική της ομοφυλοφιλίας που ήθελαν να κάνουν σημαία κατά του τραγουδιστή», αναφέρει στην εφημερίδα «Repubblica», ο πνευματικός κι εξομολογητής του διάσημου αποθανόντος τραγουδιστή, πατήρ Μπερνάρντο Μπόσι, απαντώντας στα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε η Καθολική Εκκλησία για την θρησκευτική κηδεία που έγινε στον Λούτσιο Ντάλλα ενώ ήταν ομοφυλόφιλος.

Υπενθυμίζεται πως η Καθολική Εκκλησία δεν δέχεται την ομοφυλοφιλία και αρνείται στους ομοφυλόφιλους τη συμμετοχή σε ιερά μυστήρια, ενώ κλείνει τα μάτια σε σκάνδαλα παιδεραστίας εντός του κόλπου της, αντίστοιχα με αυτά της Ιρλανδίας πριν από κάποιους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως ο διάσημος Ιταλός τραγουδοποιός και τραγουδιστής, αφενός δεν είχε ποτέ κρύψει την σεξουαλική του ταυτότητα, αφετέρου διατηρούσε πάντα χαμηλούς τόνους, ενώ ουδέποτε δεν προκάλεσε με την προσωπική του ζωή. Επισημαίνεται δε, πως ήταν βαθιά θρησκευόμενος.

Ο πατέρας Μπόσι, τόνισε σε δηλώσεις του πως ο Ντάλλα δεν «διατυμπάνισε» ποτέ την ομοφυλοφιλία του, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε πως αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η Εκκλησία ενέκρινε μια θρησκευτική κηδεία για τον τραγουδιστή. Ο Λούτσιο Ντάλλα «ήταν ένα άτομο με μεγάλη πίστη» και ποτέ «δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει την ομοφυλοφιλία του». Μάλιστα, ο πνευματικός του προχωρά ένα βήμα ακόμα, χαρακτηρίζοντας τους επικριτές ως «τσακάλια, ίαινες», ενώ προσθέτει πως «“φτύνουν” αποφάσεις για πράγματα που είναι μεγαλύτερα από τους ίδιους». Στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους ανέφερε: «Δεν επιθυμώ να γίνω προσβλητικός, για μένα πρωταρχικό όλων είναι ο σεβασμός των πάντων».

* Ο πατήρ Μπόσι διακρίνεται σε πρώτο πλάνο στη φωτογραφία από την κηδεία του Λούτσιο Ντάλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης